Hem > Digitala klassrum > Det digitala klassrummet

Det digitala klassrummet

Det digitala klassrummet borde vara en rättighet för alla inom skolan, både elever och lärare. I ett samhälle som genomsyras av teknik måste skolan få vara med, det är här våra elever utbildas för framtiden. Att ständigt vara uppkopplad mot Internet i klassrummet, att snabbt kunna söka reda på svar på frågor som kommer upp i lärandesituationer borde vara en självklarhet. Men är det så? Nej tyvärr är det inte det, men det händer något så sakteliga, det dyker upp olika varianter av digitala klassrum och förhoppningsvis kommer det att öka. Men i tider med neddragningar i skolan är det lätt att välja bort tekniken. Jag tror att man måste tänka efter noga när man planerar för verksamheten, det finns säkert möjligheter att lägga medel på dessa klassrum och ta bort annat som man alltid har använt. Det gäller bara att ta upp frågan på agendan och diskutera den på skolan.

På vår skola har vi nu fyra klassrum med fast projektor i taket och i två av dem har vi E-plusskärmar. Det vi ser är en ökad motivation hos eleverna och ett annat sätt att arbeta, något vi hoppas ska sprida sig vidare till övriga skolor.

Hittade en checklista för digitala klassrum i senaste numret av tidningen Datorn i utbildningen, en lista som kan vara bra att använda sig av i planeringen inför framtida satsningar inom skolan.

Annonser
Kategorier:Digitala klassrum
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: