Hem > ASL > Möten och lösningar

Möten och lösningar

I eftermiddag har vi haft en träff på skolan för pedagoger som jobbar med Att skriva sig till läsning, vi hade även bjudit in intresserade som ännu inte jobbar så. Det blev en givande stund, där många kloka tankar dryftades och min känsla är att flera nu åker tillbaka till sina skolor och så smått börjar använda sig av metoden. Möten av det här slaget ger så mycket för alla, de som möts av något nytt och de som använt sig av det under en längre tid, alla får något till sig i det mänskliga mötet.

Ett problem för många är att det är svårt med datortillgången, men nu har vi i vår kommun fått möjlighet att använda ”barndatorer”. En barndator är en dator som inte är uppkopplad till nätet och som vi inte får någon support på, det finns inte heller skrivare ansluten till den. Men det har vi löst genom att barnen sparar på ett USB-minne och sen skriver pedagogen ut arbetet från en nätverksansluten dator. Frågade idag flera av dem hur de tycker att det fungerar, eftersom många tidigare var av den åsikten att det skulle bli krångligt. Svaret jag fick var att det går jättebra.

Är det inte fantastiskt vilka underbara människor som arbetar med våra barn! Tänk att se möjligheterna och vinsterna och ta det som det är. Härligt!

Annonser
Kategorier:ASL Taggar:,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: