Hem > Allmänt i skolan > Vilken skola vill vi ha

Vilken skola vill vi ha

Jag tror att vi behöver ställa oss den frågan ibland, vilken skola vill vi ha? Det är så lätt att bara jobba på som vanligt, tiden flyger iväg och vi följer med. Men ibland är det viktigt att vi stannar upp och tänker efter, ensamma och tillsammans i arbetslagen. Läste en intressant och tankeväckande artikel av Anne-Marie Körling om den stillasittande pedagogiken. Hur ofta är det inte den som styr för att man tror och är van att så ska det vara. Ibland för att man inte orkar med den aktivitet som blir när eleverna är rörliga.

Tänk om det istället var möjligt för eleverna att få röra på sig, jobba en stund, hämta lite vatten, äta en frukt. Tänk att få ligga under bordet och jobba, det kankse är det som passar mig bäst. Jag jobbade under några år med en fantastisk lärare som just lät barnen göra så. De fick använda sina olika lärstilar i olika lärmiljöer. Det var tillåtet att just vara där man tyckte att det passade bäst, att ta en frukt fast det inte var fruktstund, det kanske var just det som behövdes för den eleven, att få tugga för att förstå det som skulle arbetas med just då.

Sprid tankegångarna till fler, ta upp det i arbetslagen, prata om, hur lär barn bäst. För vi har väl samma mål alla, att våra elever ska klara sig bra i livet?

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: