Hem > Film, Skriva > Engelsk text blir animerad film

Engelsk text blir animerad film

Nu har jag provat på programmet Xtranormal, jätteroligt! Jag ser genast möjligheter för elever i olika åldrar, det är bara svårighetsgraden som får anpassas efter den elevgrupp man arbetar med.

I arbetet med animerad film går det att arbeta med skrivprocessen på ett lite annorlunda och definitivt roligt sätt. För innan det är dags att jobba i Xtranormal, ska ju mycket ske. Först gäller det att skriva ett manus, det bästa är om eleverna arbetar tillsammans två och två eller kanske fler. Då får vi ju även vinsten med samarbetet, en nog så viktig del i skolans arbete. Manuset ska sedan bearbetas och du som pedagog kan därefter ge respons på arbetet, en process mot ett väl genomarbetat material. När sedan texten känns färdig är det dags att skriva in det i programmet och sedan finns möjligheten att lägga till bl.a. kameravinklar, rörelser för figurerna, ansiktsutryck med mera.
Rösterna i Xtranormal finns på ett antal språk, dock inte Svenska, men jag antar att det vanligaste som vi kommer att jobba med är engelskan. Texten skrivs in på det aktuella språket och läses sen upp av figurerna.

Jag ser stora vinster även med att integrera flera ämnen, till exempel engelska med matte, NO, SO, ja endast fantasin kan sätta gränser. Tänk att låta eleverna göra egna nyhetssändningar, reklam för något eller presentationer eller …

För att testa gjorde jag en egen kort reklamfilm för vår skola.

Annonser
Kategorier:Film, Skriva Taggar:, ,
  1. Anna-Karin
    18 juni, 2010 kl. 11:01

    Wow!!!! Det här blir jättekul att jobba med för mina elever!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: