Hem > ASL, Presentera, Skriva > StoryJumper, ett berättarverktyg

StoryJumper, ett berättarverktyg

Hittade en trevlig webbresurs StoryJumper där man kan skapa egna böcker. Det är visserligen en engelsk resurs men väldigt enkel att förstå sig på, så jag är säker på att även yngre barn kommer att kunna använda sig av den.
Det finns färdiga bakgrunder, scenes, att använda sig av och till dessa lägger man sen till figurer, ”props”. En sak som jag tycker är bra är att det också går att använda sig av egna bilder, vilket kan göra en berättelse mer personlig. För att lägga till den berättande texten kan det vara bra att använda sig av ”big text box”, men det också skriva i till exempel pratbubblor. Omslaget blir den första sidan, så därför är det bra att lämna den tom och starta på sidan två.

Boken går sedan att titta på via en länk som man kan skicka till föräldrar eller andra som man vill ska läsa boken. Den går också att skriva ut om man skulle vilja det. Registrera dig som teacher så får du möjlighet att lägga till dina elever.

StoryJumper tycker jag kan användas av allt från yngre barn som skriver tillsammans med en vuxen, till äldre som skriver egna berättelser, varför inte på engelska. Det går också att läsa andras böcker som finns publicerade på sidan.

Om det är svårt att komma på ämnen att skriva om finns det bra tips på sidan. Läs gärna handledningen med tips på hur man bygger en berättelse.

En film om hur du skapar en bok i StoryJumper

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: