Hem > Allmänt i skolan, Lärplatta, Skriva > Vi lär nytt hela tiden

Vi lär nytt hela tiden

Besökte en femma idag för att se hur de jobbar med sina iPads. Och det var intressant och givande att se och lyssna. När ett nytt verktyg införs är det mycket som ska testas och läras in. Det gäller för oss pedagoger att försöka hitta bra strategier och göra det så effektivt och intressant som möjligt. Och vi lär oss nytt hela tiden. Den här terminen kan jag tycka har varit en enda lång resa för oss på skolan. Vi startade att använda våra lärplattor vid terminsstart och för många var det ett helt nytt sätt att tänka och arbeta. Och fullärda är vi inte på långa vägar. Men det är intressant och lärorikt att få göra det här tillsammans med eleverna, för vi kan när vi gör något tillsammans.

I den här klassen har man ett gemensamt DropBox-konto och i den mappar för varje elev. De skriver i Pages och flyttar över till sin mapp, på så sätt kan de fortsätta jobba hemma och även visa sina föräldrar vad de gör. För att inte få flera dokument i Pages som är lika, raderar de innehållet i dokumentet när de flyttat det till sin mapp. Det här med layout är något som många tycker är roligt att hålla på med, att fixa och trixa så att det ser snyggt ut. Men något de och vi lärt oss är att när man flyttar över till sin mapp och sen tillbaka till Pages för att fortsätta. Ja, då ser det inte likadant ut, bilder och texter flyttar sig lite hur som helst. Därför är det bra att först koncentrera sig på innehållet, sen leta bilder och slutligen fixa till layouten.

När det gäller faktatexter, så har läraren letat reda på en hel del på olika sidor på nätet, även på engelska sidor, det finns mycket bra på engelska som har en svårighetsgrad som lämpar sig för yngre åldrar. Dessa texter finns sen samlade i en mapp som alla elever kommer åt. Bilderna får de leta efter på till exempel Flickr och här har de fått veta hur de gör för att hitta bilder med Creative Commons licenser. På torsdag ska de få lära sig hur de ska ange licenser, fotograf m.m.

Det blir bra och proffsiga arbeten, och jag ser nöjda elever.

Annonser
  1. Fredrik
    27 november, 2012 kl. 06:31

    Bra jobbat, roligt att det händer saker.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: