Hem > Allmänt i skolan, Lärplatta > Dropbox bra för delning

Dropbox bra för delning

Fler och fler klasser på skolan använder sig av Dropbox för att kunna arbeta med sina texter och annat, oberoende av vilken enhet som finns att tillgå. Eftersom vi har ett antal iPads i varje klass händer det ganska ofta att man lånar av varandra och då är det jättebra att kunna hämta arbetet i Dropbox. Lite knöligt är det när man ser tar tillbaka det till iPaden, eftersom man får kopior av arbetet. Men eleverna lär sig snart att radera det gamla.

En annan stor fördel har pedagogerna i förskoleklassen sett. När de hade sina utvecklingssamtal tittade de tillsammans med elev och förälder i elevens Dropbox-mapp. Något som gjorde det väldigt tydligt att se producerade arbeten, inte bara text, utan även bild och film. Nästa steg de nu tar är att dela elevens mapp med föräldern. Detta gör att nu kan varje förälder sitta hemma och titta på och samtala med sitt barn om arbeten som de gjort och gör. På så sätt kan de även komma mer förberedda till nästa utvecklingssamtal.

Läraren kan också sitta hemma och titta på elevarbeten och slipper släpa och bära tunga väskor. Det är roligt att se vad som händer när nya resurser används.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: