Hem > Allmänt i skolan > Efter Mittlärande

Efter Mittlärande

Nu har det mesta lagt sig efter konferensen Mittlärande som genomfördes den 17 och 18 februari.  Visst känns det lite tomt när ett arbete som pågått från i maj 2014 och fram till februari 2015 plötsligt tar slut. Men det kan vara skönt att få  landa ett tag för att köra igång igen, med nya visioner och mot nya mål, ett av dessa är förhoppningsvis ett Mittlärande 2016.

Vad var det då som hände där upp på Södra berget? Jo, ett kollegialt lärande i stort format. Det var föreläsningar, utställningar och framförallt samtal, samtal och återigen samtal. Inspiration som leder till samtal som leder till nya tankar som kan användas i den egna undervisningen. Men nu är det otroligt viktigt att ta till vara på de nya tankar som väcktes under dessa dagar. Viktigt, för annars riskerar de att glömmas bort och hamna någonstans långt ner i alla göranden som måste utföras. Hur ska vi då göra för att det ska bli något bra av detta. Ett sätt är att bli konferenssmart.

När det gäller vad som sker efter en konferens, så kan man nog säga att det nästan är den viktigaste delen i det lärande som sker. Fundera på vad du fick med dig, vilka tankar och vilka kunskaper? Vad behöver du göra för att det ska bli till verklighet i din vardag? Behöver du mer fortbildning, är det någon annan pedagog i din närhet eller i en annan del av landet som du skulle vilja knyta kontakt med? Eller är det något annat som du känner att du behöver för att jobba mot nya mål? Fundera över vad det skulle kunna vara, och ta sen tag i det på en gång. För om du väntar då är risken stor att det inte blir av och du fortsätter på samma sätt som tidigare. Vad kan ni i arbetslaget göra för att dela med er av det ni varit med om? Försök att lägga in tid för samtal och reflektion tillsammans. Det är så viktigt att vi inte missar den biten, för det är detta som leder framåt mot en ännu bättre skola.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: