Hem > Allmänt i skolan, IT-strategi > En trappa av Guld

En trappa av Guld

Onsdag och torsdag denna vecka var jag tillsammans med flera andra i Stockholm på Framtidens lärande. Det var som alltid många bra föreläsningar och möjligheter att träffa kollegor från andra delar av landet. I år var det dock en lite annorlunda konferens eftersom det nyinstiftade priset Guldtrappan skulle delas ut för första gången. En process som har pågått under nästan ett år och där fem kommuner i oktober 2014 fick veta att de var nominerade. Juryn har tittat på sju kriterier och dessa är:
1. vision, strategi och plan för digital skolutveckling
2. digital infrastruktur
3. digitala lärresurser och verktyg
4. pedagogiskt ledarskap
5. inkludering av alla elever
6. digitalt förändringsarbete
7. pedagogiskt erfarenhetsutbyte

Sundsvall, var tillsammans med Botkyrka, Falkenberg, Sandviken och Sollentuna en av dessa fem. Juryn reste i början av året runt och besökte alla fem kommunerna. Vår kommun fick besök under Mittlärande i februari och vi fick där presentera vårt arbete. Därefter blev det en väntan fram till nu i maj, då vinnaren skulle presenteras på Framtidens lärande.

Alla fem kommuner deltog också i olika seminarier och inspirationsmöten där vi fick möjlighet att berätta om och dela med oss till varandra om vad som sker inom olika områden när det gäller IT i skolan.

På onsdagen klockan 17.30 var det så dags att presentera den vinnande kommunen, som år 2015, det första året priset delas ut, blev SUNDSVALL. Vi vann!!!!!! Så fantastiskt roligt, härligt och helt underbart. Att allt vi gör tillsammans på olika nivåer och inom olika områden ledde fram till vinst sporrar till fortsatt arbete och en ambition om att bli ännu bättre.

IMG_2523
Jag fick äran av att hålla i priset en stund:)

Juryns vinnarmotivering löd som följer:
”Till vinnare av Guldtrappan 2015 har juryn utsett Sundsvall, för ett inspirerande brett utvecklingsarbete, en stark ledningsgrupp, en likvärdig digital omvandling, stabilt uppbyggt i samverkan med andra aktörer, såsom skolfederation, läromedelsförlag, skoldatatek och högskola där bitvis framsteg uppnåtts särskilt inom skriv- och läsundervisning men med utmaningen att vända elevresultaten.

Annonser
  1. 16 maj, 2015 kl. 11:42

    Kul att se kommuner som satsar, och ta del av Tallvids tankar! (synd bara att inte alla elever kan ta del av dessa satsningar…).

  1. 16 maj, 2015 kl. 11:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: