Om Heléne

Jag är en it-intresserad pedagog från mellersta Norrland som alltid ser möjligheter och det gäller naturligtvis även it i skolan. När elever får jobba med webben, datorn, lärplattan och andra digitala lärverktyg för att göra skolarbetet mer inspirerande och på riktigt, då mår jag gott.

Som it-pedagog på 40 % på en F-5 skola, Kyrkmons skola försöker jag inspirera och sprida nyheter som kan lyfta skolarbetet till nya nivåer. När eleverna får mottagare för sitt skrivande och skapande då blir det de gör viktigt och det skapar en mening med skolan som ökar motivationen.

På Kyrkmons skola jobbar vi sen januari 2005 efter Arne Tragetons metod ”Att skriva sig till läsning”, ASL. Det görs från förskoleklass till och med årskurs två. Från årskurs tre fortsätter användningen av it med nya utmaningar.

Resten av min tid är jag en av fyra ansvariga för Net21, ett it-pedagogiskt resurscentrum i Sundsvall. Jag ansvarar också för ViSoL, ”Vi skriver oss till läsning” i Sundsvall.

Mer om mig

År 2007 var jag en av tre finalister till Guldäpplet
” … som med fortbildning, pedagogiskt kafé och workshops har inspirerat till nya sätt att arbeta med skriv- och läsinlärning.”

 

I boken ”Från wikis till mattefilmer” är mitt arbete med skoltidningen beskrivet i kapitlet ”IKT naturligt när eleverna gör tidning”.

 

 

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: